Minden ami Szulejmán
Üdvözöllek

Üdvözöllek a Szulejmán című sorozat egyik rajongói oldalán. Ha te is szereted a sorozatot, akkor itt a helyed! Rengeteg hír, érdekesség és extra vár itt rád. Gyere vissza máskor is, és ne maradj le semmiről sem!

Üdv: Márti - a szerkesztő

 

Home

Sorozat

Szereplők/Színészek

Extrák

Site

 
Chat

Kérek mindenkit, hogy a chat-et, ne hirdetésre használja! Továbbá ne szidd az oldalt, sem senki mást! Cserét itt kérhetsz tőlem, a legtöbbször elfogadom:) Ha van új designed megnézem, és ha megkérsz akkor szavazok is rád. Jó beszélgetést! :)

 
Cserék/Társoldalak

Jelentkezni a chatben tudsz, a legtöbbször elfogadom. Ha biztosra akarsz menni, akkor előtte nézd meg ezt a pár feltételt!

 

         

         

      

       

        

        

 

24/4 szabad

Képre vár: Szandi,

 

 
szulejman-sorozat.gportal.hu

Szerkesztő: Márti

Téma: Szulejmán sorozat

Nyitás: 2015.06.08.

Portál: szulejman-sorozat.gportal.hu

E-mail: hurrem_sultana@citromail.hu

CCS kódért köszönet: design-world.flaunt.nu

Az oldal nem áll kapcsolatban a sorozat készítőivel vagy szereplőivel! Ez csak egy rajongói oldal!

Forrás: X X X

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sorozat rajongói - látogatók
Indulás: 2015-01-05
 
News - Hírek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Háttérképek

Márti  2015.07.12. 12:06

Sziasztok ! Most ismét egy kis grafikával kedveskedek nektek, ezennel háttérképeket hoztam, 10 db-t. Használjátok egészséggel (:

 

                    

 

 

1 hónapja veletek

Márti  2015.07.08. 16:34

Sziasztok ! Ma pont egy hónapja üzemmel az oldal, és ennek alkalmából egy új kinézet került fel a lapra. Ez most egy kicsit egyszerűbb lett, mint ez előző, de nekem nagyon tetszenek a képek a fejlécen, melyen igazából az uralkodói család látható. Nektek mi a véleményetek ? Írjátok meg a chat-ben.

Nagyon köszönöm, hogy egy hónap alatt több mint 1000 látogattátok meg az oldalt. Köszönöm nektek, hogy ennyire szeritek az oldalt, nekem ez sokat jelent. Sajnos az egy hónap alatt ért némi kellemetlenség is, ugyan is az oldalt és ezáltal engem lopással vádoltak meg, de mint már akkor is írtam ez nem igaz. Az oldalon tartalma teljes mértékben saját forrás, a grafikák saját készítésűek, az egyes cikkek forrását pedig feltüntettem.

Remélem a következőkben is ennyien látogatni fogjátok az oldalt, én igyekszem, hogy minél jobb legyen (:

Egy kis összesítés az elmúlt egy hónapból:

Összes látogatás 2015.06.08. óta: 1042
Az eddig legforgalmasabb nap: 2015.07.03.
Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 73

 

131. rész - Ismertető

Márti  2015.07.07. 13:21

Holnap láthatjuk kedvenc sorozatunk újabb epizódját, ami magyar számozásban a 131. rész.

 

Hivatalos ismertető:

Nigar jelenléte a háremben alaposan feldúlja Hatidzse és Mahidevran életét. A szultána azonnal Musztafa elé viszi az ügyet, ám Hürrem felkészülten várja a kihallgatást, és sikeresen megakadályozza, hogy a nőt eltávolítsák a palotából. Ibrahim megpróbálja tőrbe csalni Iszkender cselebit, akár koholt vádakkal is.

 

           

           

           

            

            

 

 

 

Török kultúra, szokások, ételek

Márti  2015.07.06. 13:28

Mivel kedvenc sorozatunk eredetileg egy török sorozat, ezért ma egy kis betekintést hoztam nektek a török kultúrába és szokásokba, remélem sok érdekeset és újat tudtok meg ezáltal.

 

Érdekességek a török kultúrában

A törökök például otthon sohasem viselnek cipőt. Ha valaki belép a házba, azonnal leveti a lábbelijét, súlyos udvariatlanságnak számít, ha nem így tesz. Arra is nagyon odafigyelnek, hogy a talpukat sohase mutassák a velük szemben ülőnek, hiszen ez sem éppen illő dolog. A nők pedig a nálunk megszokottal ellentétben nem vetik keresztbe a lábukat ülés közben, míg a férfiakra ez annál inkább jellemző.

A török nőknek nem illik a férfiak szemébe, arcára nézni. Egyáltalán nem mosolyoghatnak idegenekre, az illemszabályok szerint át kell nézniük rajtuk.

A török otthonok tele vannak szőnyegekkel. Évente egy-két alkalommal kiviszik őket a házból és egy cementlemezzel tisztítják meg a szőnyegeket. Ez amolyan társadalmi esemény a török nők körében. A közös szőnyegtisztítás után jöhet a tea és a pletykálkodás.

Amikor valaki egy nála idősebb emberrel találkozik, kezet csókol neki, majd a homlokához érinti a korosabb ember kezét a tisztelet jeléül.

A gyerekeket egyáltalán nem nevelik egészen addig, míg iskolába nem kezdenek járni. A fegyelmezés és tanítás csak eztán következik.

 

Török esküvői szokások

A török esküvői hagyományok többrétűek, keverednek bennük az ősi török hagyományok, az iszlám hagyományok és utóbbi időben a modern európai szokások is megjelentek. Akárcsak Magyarországon, Törökországban is általában kétféle ceremónia létezik: a hivatalos jogi és a nem hivatalos vallási. A török állam 1924 óta csak az anyakönyvvezető előtt tett esküt ismeri el, és tiltja az iszlámban megszokott többnejűséget is. Mindazonáltal az ország kelet- és délkelet-anatóliai részeiben még ma is erősen élnek a szokásjogok, sokkal inkább, mint a nyugatiasodott török nagyvárosokban.

A hagyományoknak megfelelően a törököknél a házasság általában két család között létrejött egyetértés alapján születhetett csak. A kiszemelt leány családjához szüleivel vagy valamelyik idősebb rokonával megy a fiú háztűznézőbe, ha szimpatikusak egymásnak és mindkét család egyetért, csak akkor jöhet létre a házasság. Az idősebb férfi rokonok megbeszélik a házasság körülményeit, a feltételeket, az ajándékokat. Az esemény török neve söz kesme, azaz ígérettétel. Két-három héttel az ígérettétel után történik a kihirdetés, általában a menyasszonyos háznál, egy közös ima keretében.

Az esküvőre 15-20 nappal korábban küldik ki a meghívókat, a közelben lakókhoz a „hívogatót” (okuyucu) küldik ki. Délkelet-Anatóliában az okuyucu poharat vagy törülközőt küld ajándékba a meghívottaknak, így tudatva velük az esküvő közeledtét. Korábban a lakodalom 40 napig tartott, ezt 1921-ben törvényileg egy hétre csökkentették, manapság általában három napig tartanak az ünnepségek. Meg kell azonban jegyezni, hogy a nyugatiasabban élő, nagyvárosi törökök már nem követik ezt a szokást, és hasonlóan az Európában megszokottakhoz, egynapos esküvőt tartanak.

 

Török gasztronómia

A török étkezési szokások drasztikus változáson mentek keresztül a 20. század folyamán; a törökök nyugati minta szerint kezdtek étkezni. A hagyományos török szokások szerint kis adagokat szolgálnak fel, és sok kenyeret fogyasztanak az ételekhez. Kenyeret mindenféle ételhez felszolgálnak, még a rizs és a bulgur mellé is. A lakosság növekvő súlyproblémái miatt egyre többen mondanak le erről az ősi hagyományról. Az egyik legnépszerűbb kenyérféleség a simit (vagy gevrek), mely gyűrű alakú és szezám maggal szórják meg. Önmagában vagy sajttal és lekvárral fogyasztják, utóbbi időben többféle, péksüteménnyé alakított simitet lehet kapni, melyek különféle töltelékkel kaphatóak.

Az egyik legismertebb török édesség a baklava. Népszerűek a tejes édességek, például a muhallebi, sütlaç (tejberizs); kedvelt a helva, a kadayıf, a künefe, a revani (búzadarából és keményítőből készül). Az egyik legismertebb és legkülönlegesebb török édesség a lokum vagy Turkish Delight, a vattacukorhoz hasonló az izmiti pişmaniye. Igazi különlegesség a csirkemellből készült, zselatinos tavuk göğsü is.

 

 

 

Ikon áradat

Márti  2015.07.03. 16:57

Ma mégegyszer jöttem egy kis frissel, ami szintén grafika, méghozzá ikonok (remélem így Darla feladja az ok nélküli megvádolást). Most nem Hürremről, hanem mindekiről próbáltam vegyesen hozni, összesen 25 darabot.

 

           

 

 

Grafika - PNG képek

Márti  2015.07.03. 13:07

Mint, ahogy az oldal chatjében láthatjátok/láttáok, az oldalt, és ezáltal engem is grafikai - ikonok lopásával vádolt meg Darla. Ez nem igaz.  Ezzel kapcsolatosan már a Webmesterhez is fordultam, aki azt tanácsolta, hogy ne vegyem figyelembe a vádaskodást.  Az oldal grafikai anyagját én készítem nektek, és hogy bizonyítsam is, szintén grafikai frissel jöttem, png képek formájában. Használjátok őket egészséggel (:

 


                

 

 

130. rész - Ismertető + tárhely kész

Márti  2015.07.01. 16:24

Ma este láthatjuk 68. bölüm első harmadát, vagyis a 130. magyar részt:

 

Hivatalos ismertető:

Firuze úgy dönt, hogy megmenti a rettegésben élő Nadja életét, és bevallja Hürremnek, hogy ő a szultán valódi ágyasa, barátnője pedig csak csali, akivel Hatice és Mahidevran próbálják félrevezetni. Hürrem nagyszabású akciót eszel ki arra, hogy bejusson a védelmezett lányhoz, és az egész háremet érintő tervét végre is hajtja. Ibrahimnak meggyűlik a baja az ellenséggel és kis híján rajtaveszt. Haticének újabb csapást kell elviselnie, ugyanis Hürrem visszaveszi Nigart a háremben.

 

         

           

           

          

         

     

   

 

Mint ahogy tegnap írtam nektek problémák voltak az oldal eddigi tárhelyével, de sikerült mindent megoldanom az új tárhely által. Az összes képet az eddigi tartalomban feltöltöttem az új tárhelyre, ezért remélem, most már megjeleníti őket. Ha esetleg nektek mégsem töltené be a képeket, kérlek jelezzétek a chat-ben vagy a Vendégkönyvben. Előre is köszönöm (:

 

 

Egy kis probléma

Márti  2015.06.30. 15:38

Kedves Szulejmám rajongók !

Mint láthattátok az utóbbi napokban eltüntem egy kicsit, nem hoztam frisset az oldalra. Ennek az oka, hogy az oldal tárhelyével, ahová eddig a képeket töltöttem fel, problémák adódtak, ezért az oldalon sok képet sem tölt már be. Hiába próbálkoztam, sajnos nem tudom helyrehozni az eddigi tárhelyet. Kénytelen voltam, úgy dönteni, hogy keresek és létrehozok az oldal számára egy új tárhelyet, de sajnos nem sok tárhelyet ismertem/ismerek. Így körbenéztem egy kicsit a gportal-rendszerében, hogy a rajongói oldalak milyen tárhelyeket használnak, és legtöbbe a sosugary.org gallériáját alkalmazzák. Létrehoztam én is egy ilyen gallériát az oldal részére, ahova jelenleg is töltöm fel a képeket, de sajnos eltert egy ideig, amíg újra rendszerezem, hogy egy egyes képet, mely epizódokhoz, részekhez tartoznak, valamint az oldal összes moduljában átírni a képet kódját az új tárhely alapján. Ezért elnézéseteket kérem, ha egyes képeket ideiglenesen nem jelenít meg az oldal, a problémán dolgozom.

Akikkel volt csere megbeszélve, igérem hamarosan kikerülnek, és bocsánat, hogy megvárakoztattam őket. Valamint hamarosan jövök valami frissel is, elősorban a holnapi rész ajánlójával. Meglátom, hogy haladok a gallériával és képek átrendezésével, és ha időm engedi akkor még ma, hanem akkor holnap fent lesz a heti rész ajánlója és hivitalos képei is.

 

129. rész - Ismertető

Márti  2015.06.24. 15:33

Ma láthatjuk kedvenc sorozatunk újabb részét.

 

Hivatalos ismertető:

Hürrem képtelen józanul gondolkodni féltékenységében, és saját pozíciójának megőrzése érdekében úgy véli, hogy nem maradhat életben újdonsült riválisa. Hatice és Afife asszony egy másik lányra terelik Hürrem gyanúját, és mindent úgy intéznek, mintha Nadja lenne a szultán új ágyasa. Musztafa nem találja a helyét a palotában, szíve visszahúz Helénához.. A változást egyedül Fatma, korábbi ágyasa veszi csak észre, aki aggódik, hogy a herceg rá sem néz, holott korábban szinte minden éjszakát együtt töltöttek. Ibrahim és Iszkender cselebi között elfajul a viszály, mindenki számára egyértelművé válik, hogy egyiküknek mennie kell.

 

                

                 

               

                

             

           

 

 

Grafikai friss

Márti  2015.06.19. 13:15

Újból egy kis grafikával jöttem, ezúttal könnyvjelzőkkel, összesen 12 darabbal. Tudom, hogy a sulinak már vége, de remélem azért hasznát veszitek :)

 

                           

 

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG